The Parallel House

Bij Dat Bolwerck en Wijkcentrum Waterkracht
14 september 2024 tot en met 5 januari 2025

De tentoonstelling The Parallel House met werk van beeldend kunstenaar Pieter van der Schaaf is van 14 september tot en met 5 januari bij Dat Bolwerck te bezoeken. In diezelfde periode zijn ook enkele werkjes van Pieter van der Schaaf in de huiskamer van Wijkcentrum Waterkracht te zien. Zo kunnen er wanneer je een koffie bestelt bijzondere nachtvlindertjes opduiken en zal de gevel van Dat Bolwerck, gemaakt in zoutdeeg een plek vinden in de ruimte. Voor wie het leuk vindt om meer te horen over de tentoonstelling, het werk van Pieter van der Schaaf en samen met zoutdeeg aan de slag te gaan wordt op 16 oktober een workshop georganiseerd. Kijk op www.datbolwerck.nl voor meer informatie.

Waterkracht Workshop – “wat gebeurt er achter de façade?”
In deze derde maakplaats die Dat Bolwerck en Wijkcentrum Waterkracht samen organiseren neemt beeldend kunstenaar Pieter van der Schaaf de deelnemers mee in zijn reflecties op het idee “huis” en “bouwen”. In zijn tentoonstelling The Parallel House worden zichtbare en onzichtbare systemen blootgelegd. Wat zit er achter een façade? Of figuurlijker; wat zit er achter onze huid? Deelnemers zullen met zoutdeeg zelf een (t)huis bouwen. Een tactiele activiteit, voor de hele familie, die ruimte zal laten om te reflecteren op thema’s als bouwen, herinneringen die gebouwen herbergen en parallelle universa. Ook leuk voor kinderen!

Wijkcentrum Waterkracht zal als vervolg op deze werkplaats de mogelijkheid bieden om de ontstane zoutdeeg sculpturen ook te verven.

The Parallel House
De bezoeker ziet in de tentoonstelling The Parallel House bij Dat Bolwerck architecturale keramische infrastructuren, buizen, kabels en leidingen gelijkend op een elektriciteitscircuit en loodgieterswerk. Deze, normaal gesproken onzichtbare, systemen vormen een parallelle wereld van energie en circulatie waar wij als bewoners gedachteloos van afhankelijk zijn. Door ze in ruimtevullende installaties bloot te leggen, te verstoren en uit te breiden, creëert de kunstenaar een zone van spanning en overgang waar de zichtbare en onzichtbare systemen, die van de architectuur en van het alledaagse leven, elkaar raken.

Geef een reactie