‘Kinderen bedenken Wasstraat van hoop’

Op vrijdag 31 mei is tussen 13:30 en 14:30 een ‘Wasstraat van hoop’ te beleven bij Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. De Wasstraat is een presentatie gemaakt door basisschoolkinderen in Waterkwartier en dient ter afsluiting van een van de projecten in Kunstkracht. Dit is een samenwerking tussen Muzehof centrum voor de kunsten en Wijkcentrum Waterkracht.

Muzehof en Waterkracht willen dat de kunsten ruimte en inspiratie kunnen bieden om een betere toekomst te verbeelden. Zij denken dat samen cultuur maken nieuwe dromen kan opleveren, die levend gehouden worden. Het hoofddoel is verbeeldingskracht te versterken, inspiratie te zoeken en handvatten om met wijkbewoners een mooie toekomst voor de wijk te verbeelden. Een onderdeel van dit project is ook dat 100 leerlingen in Waterkracht worden aangesproken om mee te denken over wat ‘hoop’ is en hoe je deze krijgt. 

In de afgelopen weken zijn 2 theatermakers, Noa Pylyser & Merel Rutgers, onder andere te gast geweest op basisscholen de Achtsprong, de Flief, de Parel en in de taalschakelklas op de Waaier. Zij hebben workshops mogen geven rondom het onderwerp ‘hoop’.

De basisschoolkinderen hebben erg geholpen bij het zoeken, zien en vooral te verspreiden van hoop! Volgens de kinderen wordt hoop namelijk alleen maar meer wanneer je die ook kunt delen en doorgeven. Daarom wordt er op 31 mei een ‘Wasstraat van hoop’ gemaakt die te bezichtigen is voor alle andere klassen en aansluitend ook voor ouders en wijkbewoners.

Iedereen is welkom in de Wasstraat die op vrijdag 31 mei gebouwd gaat worden bij Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. De ervaring duurt ongeveer een half uur en is na 13:30 tot 14:30 om het half uur te bezichtigen – geen auto nodig want deze wasstraat is voor de ziel! 

Dit alles is onderdeel van Kunstkracht in het Waterkwartier, een samenwerking tussen Muzehof centrum voor de kunsten, Stichting Lokaal, Wijkcentrum Waterkracht, Bij de Bieb, Stichting Perspectief en Dat Bolwerck. Kunstkracht in het Waterkwartier wordt gesteund door het VSBfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Cultuurfonds Gelderland en gemeente Zutphen.

Geef een reactie