Maakplaats

Waterkracht is bezig met het ontwikkelen van een ‘maakplaats’. Een werkruimte waar we creatieve maakworkshops gaan aanbieden en waar allerlei materialen en gereedschappen zijn om aan je eigen werk te werken. Denk aan 3d printen, lino snedes maken, boetseren of pottenbakken, papierscheppen, en meer.

Sommige workshops zullen gratis zijn, anderen tegen betaling. Om van de maakplaats gebruik te maken, vragen we een kleine bijdrage per uur of per dagdeel. Voor verschillende technieken komen we met een weekindeling, zodat je je kunt inschrijven / aanmelden en er op die momenten altijd een vrijwilliger aanwezig is om eventuele vragen aan te stellen.

Meer informatie volgt! Wil je toch al aan de slag, dan kunnen we kijken wat er al mogelijk is. Wil je zelf iets bijdragen aan de Maakplaats, neem dan contact op! Volg ook @MaakplaatsWaterkracht op instagram!

LENTE WORKSHOPS

Vanaf 27 Mei 2022 bieden we 6 vrijdagochtenden achter elkaar kennismakingsworkshops. In een kleine groep verkennen we elke week tussen 10-12:00u een nieuwe techniek. Je gaat meteen aan de slag met zelf doen en maken.

  • 27 mei: Stof verven met natuurlijke materialen.
  • 3 juni: Aan de slag met inkt; we verkennen monoprints en linosnedes.
  • 10 juni: Papier scheppen
  • 17 juni: Blauwdruk fotografie met verschillende voorwerpen
  • 24 juni: Spelen met aquarel
  • 1 juli: Boekje inbinden van alle eindresultaten, met ruimte om een extra werk te maken met een van de bovenstaande technieken.

Je kunt losse workshops deelnemen voor €20. Dit is inclusief alle materiaalkosten, plus thee en huisgemaakt lekkers uit de keuken van Waterkracht. Als je alle workshops volgt, krijg je er eentje gratis. Bekijk hieronder de flyer of download de PDF versie.