Kom meedoen (vrijwilligers)

Bij Wijkcentrum Waterkracht werken we met een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Een leuke manier om andere mensen te ontmoeten, je vaardigheden te ontwikkelen, en van waarde te zijn voor je buurtgenoten. Wil je bij ons aan de slag? Dan vind je hieronder meer informatie.

Wie kunnen er bij ons terecht?

 • Woon je nog niet zo lang in Nederland en wil je de taal beter leren spreken? Of zoek je vrijwilligerswerk als onderdeel van je inburgering? Je bent welkom in ons team.
 • Zit je al heeeeel lang zonder werk, of ben je uitgevallen door bijvoorbeeld een verslaving of psychische problemen, maar zou je wel weer naar betaald werk of een opleiding willen toewerken? Bij ons kan je de draad weer op pakken, ook als dat soms met vallen en opstaan gaat.
 • Zit je in de ziektewet of heb je het stempel arbeidsongeschikt, maar heb je het gevoel dat je van thuiszitten alleen maar ongelukkig wordt? Kom ontdekken en laten zien wat je nog wél kunt! Je kan op zoveel manieren van waarde zijn. Betaald werk is niet het enige!
 • Doe je een horeca opleiding (entree of mbo2) of een mbo zorg & welzijn, of zoek je een plek voor een snuffelstage of maatschappelijke stage? Leuk, we hebben je er graag bij!
 • Ook welkom als je gewoon tijd over hebt en geen zin om achter de geraniums te zitten of non-stop op je telefoon te kijken om de tijd te doden.
 • Let op! Als je een actieve verslaving hebt, kan je niet bij ons terecht.


Hebben we plek?

We hebben bijna wekelijks nieuwe vrijwilligers die starten, dus handigst is als je vooraf belt of even binnenloopt om te kijken of er plek is. Zitten we vol, dan kijken we alsnog graag of we een plekje voor je kunnen maken. Dat hangt ook af van het type werk dat jij graag doet of in wilt doorgroeien. Vrijwel iedereen draait bij ons vast een of meer dagdelen per week mee. We hebben drie shifts:

 • 9 tot 13:00u
 • 13 tot 17:00u
 • 15:00 tot ongeveer 21:00u

Afhankelijk van jouw eigen behoefte en beschikbaarheid, en hoeveel ruimte wij in ons rooster hebben, spreken we af welke momenten jij aan de slag kunt.


Praktische informatie

 • Werk je in de keuken, dan draag je voor je eigen veiligheid een spijkerbroek en dichte schoenen. Wij zorgen voor de rest.
 • Als je wekelijks actief wil zijn, en we op je kunnen rekenen, hebben we een vrijwilligersvergoeding voor je van 1,50 per uur met een max van 125,- per maand. Deze vergoeding is bedoeld als tegemoetkoming voor je reiskosten en telefoonkosten.


Kennismaking

Wil je graag bij ons als vrijwilliger of stagiair komen werken? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Zie onze contactgegevens op de Contact pagina.

Vertrouwenspersoon

Mocht er iets zijn waar je in vertrouwen over wilt praten, over iets dat dat met Waterkracht te maken heeft en de mensen die er werken of te gast zijn, dan maken we daar meteen tijd voor. Als je het gevoel hebt dat je niet bij een van de vaste teamleden terecht kunt, om wat voor reden ook, dan kun je afspreken met onze vertrouwenspersoon. Dat is Greet Jongerling, 0644 457114.