Ouder & Kind Festival ´Get Together´ 11 december

Zondag 11 december zijn ouders samen met de kinderen van 11.00 tot 16.30 uur welkom in Wijkcentrum Waterkracht (Ruys de Beerenbrouckstraat 106) om elkaar te ontmoeten en mee te doen aan allerlei gratis activiteiten, georganiseerd door ouders uit de wijk en de rest van Zutphen. We delen graag hoe dit geweldige initiatief tot stand is gekomen. 

Moeders Roos en Elise gaan in de aanloop naar het Festival 5 middagen met de Fietselaar door de wijk Waterkwartier. Met deze bijzondere oplaad-bakfiets halen zij verhalen op over opvoeden en opgroeien. Of zoals een wijkbewoner zo mooi samenvatte: “Om de deuren wat meer open te zetten voor verbinding met elkaar”. Alle verhalen weven Roos en Elise tijdens het Festival tot een tapijt. Natuurlijk doen ze dat samen met de ouders en kinderen die mee willen doen. 

Moeders Hind en Meryem gaven de allereerste aanzet tot het Festival. Ze kenden elkaar niet, totdat Karin (de directeur van kindcentrum De Waaier) en Esther (van #OPLADERS) hen met elkaar in contact brachten. Al snel was er een klik en kwamen de eerste initiatieven van de moeders op gang; het verhelderen van het Nederlandse onderwijssysteem en het organiseren van een Iftar-maaltijd. Dat smaakte naar meer, dus nu het Festival. 

Omdat Meryem zo blij wordt van koken, valt er genoeg te smullen tijdens het festival. Moeder Sanne ontmoette Esther tijdens het Ouder & Kind Café (Home-Start Humanitas) en zit ook in de organisatie: “Ik vind het super leuk om andere ouders te ontmoeten en ik deel graag waar ik blij van word. Dat is onder andere dingen maken. Zo heb ik de poster voor het Festival vorm gegeven en denk ik mee over het totale plaatje”. Esther: “Je geeft en ontvangt energie! Je bent niet óf vrager, óf ondersteuner. Vaak ben je het allebei. Soms kun je zelf een steuntje in de rug gebruiken, soms help je een ander.”

Het Ouder & Kind Festival staat bol van deze oplaadmomenten. Voor ouders én kinderen is er genoeg te doen: handen laten beschilderen met henna, schminken, knutselen, technische skills testen in De Maakplaats (ervaring is niet nodig!), samen meedoen met Wobbelyoga en nog veel meer. 

Download hier het volledige programma >>