Muurschilder jij mee met Tanja?

Woon je in het Waterkwartier? Ben je tussen de 10 en 100 jaar? Vind je het leuk om te schilderen? Of wil je het wel eens proberen of beter leren? Doe dan mee!

Samen met 25 wijkbewoners gaat Tanja Papez Muurschilderingen de grote muur in de ontmoetingsruimte van Waterkracht beschilderen. Tanja is daar goed in. Eerder schilderde ze veel muren van kinderkamers, tegenwoordig wordt ze veel gevraagd door kleine en grote bedrijven. Heel bijzonder dus om samen met haar de Waterkracht-muur te beschilderen. In het ontwerp van de muurschildering verwerkt Tanja verhalen van de bewoners van het Waterkwartier die mee schilderen.

De wijk is voor Tanja geen onbekend terrein. Als klein meisje heeft ze er een aantal jaar gewoond en later had ze een tweedehands kledingwinkel bij ons op het plein. Inmiddels woont ze in de Zuidwijken, maar ze kijkt er naar uit om even terug te zijn in het Waterkwartier.

Als je meedoet ga je eerst thuis oefenen. Je krijgt van ons een schilderpakketje voor een online schilderles van Tanja: Zij leert je hoe je een prachtige boom kunt schilderen.

Daarna kom je 1 dag naar Waterkracht om samen met een paar andere wijkbewoners met Tanja mee te schilderen in Waterkracht. Natuurlijk zorgen we ervoor dat dit veilig kan met 1,5 meter afstand.

Natuurlijk leggen we de ‘making of’ vast in een mooi filmpje en vieren we samen een Corona-proof feestje als het kunstwerk klaar is.

Wil jij mee doen? Geef je dan snel op. Dat kan hier: 
https://forms.gle/jvJEsNUBT7aVh52N6

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Sociaal Fonds Walburgis, Provincie Gelderland, Schepping VOF, W. Brock & Zn!