Workshops ‘Creatief Schrijven’

Voormalig stadsdichter van Zutphen Tim Pardijs geeft op donderdagavond 30 juni en 7 juli van 18.30 tot 21.30 uur een korte cursus creatief schrijven in wijkcentrum Waterkracht. Deelnemers werken in twee schrijfsessies toe naar een gedicht, kort verhaal of column over het thema ‘wonen en leven in het Waterkwartier’.  Ook als je niet (meer) in het Waterkwartier woont ben je van harte welkom om mee te doen. De teksten worden zondag 10 juli om 16.00 uur voorgedragen tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van Waterkracht. 

Door middel van diverse kijk- en schrijfopdrachten ontdekken  deelnemers op een nieuwe manier te kijken naar hun vertrouwde omgeving. Bovendien raken ze geïnspireerd om anders om te gaan met taal. Door op zoek te gaan naar bijvoorbeeld beeldspraak en het toeval toe te laten in het schrijfproces, verrassen deelnemers zichzelf met een creatieve tekst. Ze vinden een nieuwe manier om hun verhaal te vertellen. Natuurlijk deelt Tim zijn beste schrijftips en besteed hij in de workshops ook aandacht aan het voordragen. 

Tim Pardijs schreef drie poëziebundels, was stadsdichter van Zutphen, is eindredacteur van literair tijdschrift Liter, geef schrijfworkshops en werkt in de cultuureducatie als adviseur en trainer.

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van wijkcentrum Waterkracht worden er van 10 tot 15 juli in en om Waterkracht allerlei activiteiten georganiseerd voor en door bewoners van het Waterkwartier. Meer informatie over het programma volgt. 

Deelname aan de schrijfworkshops is gratis. Opgeven kan via post@wijkcentrumwaterkracht.nl